https://po-noti.com/wp-content/uploads/2024/04/Picture1.png

ПЕЕНЕ И СОЛФЕЖАнтония Иванова

Антония Иванова е родена в гр. Велико Търново. Завършва Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” през 2006 г. със специалност „Класическо
пеене“ (глас – сопран) в класа на проф. Илка Попова.

През 2004 г. прави своя дебют в гр. Русе с операта „Слугинята господарка“ от Перголези. От 2006 г. продължава да учи оперно пеене при колоратурното сопрано Райна Петрова, солистка на Камерна опера Благоевград, a от 2013 г. усъвършенства своето вокално майсторство с Баясгалан Дашням – една от най-добрите ученички на оперната ни певица Гена Димитрова. От 2009 г. работи като хорист и солист в Софийска опера и балет, а през 2010 г. дебютира като солистка в ролята на Хитрата лисичка из едноименната опера от Л. Яначек, адаптация за деца. Участва и в други спектакли, предназначени за малката публика – „Вълшебната флейта” от Моцарт, „Рейнско злато за деца” от Р. Вагнер. Изявява се и в партиите: Сребърното звънче в „Червената шапчица” от Ал. Владигеров, Калинка Малинка в „Златната ябълка” от П. Хаджиев, Приятелка на принцесата в „Аладин и вълшебната лампа” от Нино Рота, Лисицата в „Козелът сърдитко” от Юли Дамянов, Козле във “Вълкът и седемте козлета“ от Ал. Владигеров, Гретел в „Хензел и Гретел” от Хумпердинг и Разбойничка в „Бременските градски музиканти“ от Ал. Владигеров. Репертоарът ѝ включва още оперите: „Слугинята господарка” от Перголези, „Мнимата градинарка” от В. А. Моцарт, „Любовен еликсир” от Доницети (в ролята на Джанета), „Зигфрид” от Р. Вагнер (в ролята на Горска птица), „Дон Карлос” от Верди (в ролята на Тебалдо и Глас от небето), „Тоска” от Пучини (Овчарче), „Джани Скики” от Пучини (Момченце), както и Симфония № 4 от Г. Малер.

В момента завършва втора магистратура със специалност „Педагогика на обучението по музика“ във Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“.

Антония преподава пеене индивидуално на деца и възрастни. Основната цел на заниманията е свързана с изграждането на вокално-постановъчна техника, базирана на правилно дишане, чисто интониране и изграждане на усет за водене на музикалната фраза. Педагогическият подход се изготвя спрямо нуждите на обучаващия се, а естественият похват в създаването на полезни певчески навици е подходящ за изграждане както на класическа, така и на естрадна постановка.

Запиши се на урок, за да запеем заедно.

Уроците се провеждат след предварително записан час.
ул. Николай Островски 5,
кв. Изток, София

(+359) 89 697 5516

office@po-noti.com
Те никога не закъсняват. А на следващия концерт може да участва и Вашето дете!
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Контакти
ул. Николай Островски 5, кв. Изток, София
+359 89 697 5516
office@po-noti.com
Вт. - Нед.: 09:00 ч. - 21:00 ч.
Новини